Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les mones de Pasqua més demandades a les pastisseries de Barcelona

Fa molts anys que ‘Bola de Drac’ no és una de les sèries habituals entre els infants i els adolescents. La mort recent del seu creador, Akira Toriyama, però, ha fet que torni a estar de moda. Així ho ha manifestat en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), el vicepresident del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Miquel Zaguirre, que hi ha dit que després de molts anys desapareguda, ha tornat la nostàlgia per ‘Bola de drac’. Concretament, ha afirmat que aquest any té “molt bona tirada” entre les mones de Pasqua, especialment el seu protagonista, Son Goku.

Un altre personatge estrella de les mones de Pasqua d’enguany és la Mia, una iniciativa del gremi i la Universitat de Barcelona (UB) per promocionar la ciència que va acompanyada “d’elements com una papallona i la doble hèlix de l’ADN”. Tanmateix, destaca la jugadora del F.C. Barcelona Aitana Bonmatí, guanyadora de la darrera Pilota d’Or del 2023, o ‘Barbie’, una de les pel·lícules de més èxit de l’any passat. Més enllà de les fronteres de Barcelona, cal destacar que l’obrador de Sant Tomàs, a Calledetenes (Vic), va guanyar fa pocs dies la categoria ‘Mona d’Ou de Xocolata’ al concurs ‘La millor mona de Pasqua 2024’, organitzat pel Fòrum, Gastronòmic de Girona. Al capdavant de l’obrador es troba el pastisser Jordi Ortiz.

El protagonista de 'Bola de drac', Son Goku, és el personatge de la sèrie més demandat / Albert Hernàndez (ACN)
El protagonista de ‘Bola de Drac’, Son Goku, és el personatge de la sèrie més demandat / Albert Hernàndez (ACN)

Pel que fa a les vendes en general, Zaguirre calcula que es vendran al voltant de 800.000 mones amb preus similars als de 2023. Les bones xifres es veuen reflectides amb què els aparadors de pastisseries tenen mones exposades des de fa dies, ja que, segons Zaguirre, les vendes “s’han repartit molt” en els darrers anys. Espera que “les jornades fortes” es concentrin entre Dissabte Sant i Diumenge de Resurrecció, “però sobretot Dilluns de Pasqua”.

Tot i que les mones han anat evolucionant amb el pas dels anys i que moltes poden estar presidides per personatges moderns, el vicepresident de l’associació ha reivindicat el caràcter “tradicional” d’aquest producte per la feina artesana que hi ha darrere i perquè té la capacitat de reunir família i amics de totes les edats a taula.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa